Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Logo Centre Social Protestant

Justitieel welzijnswerk

APO is een vzw die geïntegreerd is bij het Protestants Sociaal Centrum vzw.

Onze dienst richt zich tot alle personen die aangeklaagd, veroordeeld of geïnterneerd worden, ongeacht of ze al dan niet opgesloten zitten. Ook de familie en vrienden van beschuldigden kunnen een beroep op ons doen.

De ondersteuning is volledig en gratis. Wij zijn onafhankelijk van de rechterlijke macht en werken met inachtneming van het beroepsgeheim en op verzoek van de betrokkene.

Wij zijn regelmatig aanwezig in de twee Brusselse gevangenissen (Sint-Gillis en Haren). Wij ontvangen ook mensen op afspraak in onze kantoren.

  • Sociale opvolging
  • Psychologische opvolging
  • Contacten met gerechtelijke, gevangenis- en gemeenschapsautoriteiten: advocaten, rechtbanken, interne gevangenisdiensten, Justitiehuizen, enz.
  • Begeleiding tijdens en na de gevangenisstraf: voorbereiding van het detentie- en reclasseringsplan, inkomen, werk, opleiding, huisvesting, schulden, relationele en psychologische...
  • Sociaal-culturele activiteiten in de gevangenis
Wij geven je advies

Onze maatschappelijke assistenten
helpen je graag verder.

Psycholoog

Anne-Line Duplan

Benieuwd hoe we jou verder kunnen helpen?

We bezorgen je graag vrijblijvend meer informatie over onze dienstverlening. Neem contact op, een medewerker helpt je graag verder.

Het Protestants Sociaal Centrum heeft tot doel hulp te verlenen onder alle vormen aan alle personen ongeacht hun politieke, religieuze of filosofische overtuiging, hun cultuur, ras of seksuele geaardheid.

Nieuwsbrief

Je ontvangt één nieuwsbrief per maand en blijft op de hoogte van het laatste nieuws binnen CSP.