Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Logo Centre Social Protestant

Over ons

Een stukje geschiedenis

Het verhaal van onze organisatie

1957

Het Protestants Sociaal Centrum werd in 1957 opgericht door enkele protestantse parochies in Brussel. De algemene sociale dienst was de pionier.

1970

De dienst voor hulp aan vluchtelingen werd opgericht na het einde van de Tweede Wereldoorlog en werd in 1970 geïntegreerd in het Protestants Sociaal Centrum.

1975 - 1998

De dienst voor rechtshulp (APO) is in 1975 door het Centre Social Protestant opgericht en de schuldbemiddelingsdienst in 1998.

1998 - ...

In de loop der jaren zijn aanvullende activiteiten ontwikkeld: babbelkot (sociaal restaurant), kleding- en meubelwinkel, diverse activiteiten...

notre mission et notre vision

Een duidelijk doel

Doel

Het Protestants Sociaal Centrum heeft tot doel hulp te verlenen, in de geest van het Evangelie, onder alle vormen, aan alle personen die beroep doen op haar diensten ongeacht hun politieke, religieuze of filosofische overtuiging, hun cultuur, ras of seksuele geaardheid. De vereniging zorgt er voor opvang en hulp te verlenen in het Nederlands of Frans volgens de keuze van de betrokkene.

Opdrachten

Artikel 36 van het uitvoeringsbesluit van de Ordonnantie van 7 november 2002, omschrijft de draagwijdte van de opdrachten die ons zijn toevertrouwd als volgt : "De persoon in zijn geheel en in zijn integratiemogelijkheden helpen door te zorgen voor een eerste opvang, door de situatie van de gebruiker te analyseren en hem de nodige begeleiding en opvolging te bieden. De sociale band versterken en de personen een betere toegang tot de collectieve voorzieningen en hun grondrechten waarborgen. Inwerken op alle factoren die de sociale onzekerheid veroorzaken. Een beroep doen op de actieve medewerking van de geholpen personen, hun inburgering evenals die van hun families in de hand werken. Uitsluiting voorkomen en positieve acties met het oog op sociale integratie bevorderen. De gebruikers zo nodig doorverwijzen naar meer gespecialiseerde instellingen om specifieke noodsituaties op te lossen. De opgespoorde institutionele tekortkomingen en leemten in de regelgeving aan de bevoegde overheden melden en voorstellen formuleren om die weg te werken."

Een blik achter de schermen

Benieuwd naar onze leden?

Onze leden helpen ons om ons doel te bereiken en iedereen verder te kunnen helpen. Hieronder brengen we ze graag in beeld. Interesse om ook lid te worden bij onze organisatie? Dat kan, neem gerust contact op. Wij helpen jou graag verder.

St.Andrew's Presbytarian Church of Scotland (VPKB)
Fédération Belgo-Luxembourgeoise des Eglises du 7° Jour
Franstalige in Woluwe
Nederlandstalige in Brussel-Centrum
Bethlehemkerk- Anderlecht (VPKB)
Conseil de Gestion de l'Eglise Evnagélique de Rixensart (EPUB)
Eglise Protestante Unie de Watermael-Boitsfort-Auderghem (EPUB)
Paroisse Evangélique Protestante d'Uccle (EPUB)
Quakers in Belgium & Luxembourg - La Société Réligieuse des amis
Saint Paul's Chaplaincy - Tervuren

Benieuwd hoe we jou verder kunnen helpen?

We bezorgen je graag vrijblijvend meer informatie over onze dienstverlening. Neem contact op, een medewerker helpt je graag verder.

Het Protestants Sociaal Centrum heeft tot doel hulp te verlenen onder alle vormen aan alle personen ongeacht hun politieke, religieuze of filosofische overtuiging, hun cultuur, ras of seksuele geaardheid.

Nieuwsbrief

Je ontvangt één nieuwsbrief per maand en blijft op de hoogte van het laatste nieuws binnen CSP.