Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Logo Centre Social Protestant

Project financiële educatie

Project
De Dienst Schuldbemiddeling van het PSC heeft in de maand mei 2022 een project ingediend voor financiering uit het Fonds voor Financiële Educatie van de Koning Boudewijnstichting.

Het project "Control your choices, control your life!" richtte zich tot jongeren en ouders en zou vanaf 2023 in school- en gezinsverband worden ontwikkeld. Het doel was om preventief op te treden op basis van financiële educatie, die op een pedagogische, eenvoudige en speelse manier werd overgebracht.

Helaas besloot de fondsbeheerder dit project niet te steunen, maar gezien het belang van deze problematiek besloot het team van de schuldbemiddelingsdienst de uitvoering van preventiesessies met verschillende doelgroepen voort te zetten. Aan het begin van het jaar 2023 startte de dienst schuldbemiddeling haar activiteiten in de middelbare school Notre Dame des Champs, 5e jaars klas, optie sociale technieken, gelegen in Ukkel.

De twee animaties verliepen goed en profiteerden ook van de deelname van een gebruiker van onze dienst die de gelegenheid kreeg om zijn levensverhaal en zijn ervaring met overmatige schuldenlast te delen. De studenten waren geïnteresseerd en stelden veel vragen over budgetteren, de verschillende soorten schulden, enz. In februari was het mogelijk om een sessie te organiseren met de ouderen die het Centre Viva-dagcentrum voor ouderen van het OCMW in Jette bezoeken. De deelnemers waren zeer geïnteresseerd in de besproken onderwerpen en deelden hun levenservaringen in verband met financieel beheer, wat de sessie verrijkte.

Naar aanleiding van deze activiteiten organiseert de dienst een nieuwe sessie, die in april zal plaatsvinden, voor mensen die door de verschillende diensten van het centrum worden gevolgd. Project Re-Babbelkot "Een nieuwe plek die anders wil zijn... Het PSC wil niet alleen kwaliteitsmaaltijden blijven aanbieden voor een bescheiden prijs, maar ook van zijn restaurant "Le Babbelkot" een plaats maken voor ontmoeting en uitwisseling: delen van kennis, ervaringen, culturen, levenswijzen, gevoelens en vooral goede tijden voor iedereen zonder uitzondering.

De doelstellingen van deze renovatie zijn:

  • Het verbeteren van de indeling van de ruimtes om zowel een keukengedeelte als een restaurantgedeelte te creëren;
  • Bijscholing van het keukenpersoneel;
  • Creëren van workshops (koken, gezonde voeding, voeding, productie van producten, enz.), geleid door interne en externe begeleiders;
  • Creëren van voorwaarden voor partners om deze ruimtes te gebruiken, teneinde activiteiten op dit gebied of op andere gebieden te ontwikkelen.

Een onderzoek naar de behoeften, verwachtingen en ideeën van het personeel en de gebruikers is momenteel aan de gang en zal als basis dienen voor de opstelling van een begroting die beantwoordt aan de te bereiken doelstellingen.

Het Protestants Sociaal Centrum heeft tot doel hulp te verlenen onder alle vormen aan alle personen ongeacht hun politieke, religieuze of filosofische overtuiging, hun cultuur, ras of seksuele geaardheid.

Nieuwsbrief

Je ontvangt één nieuwsbrief per maand en blijft op de hoogte van het laatste nieuws binnen CSP.