Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Logo Centre Social Protestant

Maak kennis met het Digital Inclusion project

Project
Afgelopen februari ging het Digital Inclusion Project van start, gesteund door de Koning Boudewijnstichting, dat tien laptops ter beschikking stelde en er hebben al twee trainingssessies plaatsgevonden!

Het project is opgezet om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan digitale hulpmiddelen en om de onzekerheid en digitale kloof onder kansarme jongeren te bestrijden. De doelgroep van het project bestaat uit jongeren tussen 16 en 25 jaar die in het Brussels Gewest wonen, al dan niet schoolgaand, en die te lijden hebben onder de digitale kloof.

In 2024 willen we nog zes andere opleidingen organiseren. We willen 60 jongeren per jaar opleiden, maar ook anderen zullen van deze cursussen profiteren. Na deze opleidingen is het de bedoeling om het bestaande lesmateriaal te gebruiken om een ruimte voor IT-inclusie te creëren die op middenlange en lange termijn 800 mensen kan helpen.

Het Protestants Sociaal Centrum heeft tot doel hulp te verlenen onder alle vormen aan alle personen ongeacht hun politieke, religieuze of filosofische overtuiging, hun cultuur, ras of seksuele geaardheid.

Nieuwsbrief

Je ontvangt één nieuwsbrief per maand en blijft op de hoogte van het laatste nieuws binnen CSP.